thumb
green city spot

Groene oases in de grijze buitenruimte

De bebouwde buitenruimte staat te vaak synoniem met grijsheid en een onbestemde, zelfs beklemmende uitstraling. Dit hoeft absoluut niet zo te zijn. De Green City Spot van Wolters Mabeg verheft iedere straathoek tot een energetisch rustoord. Zo krijgt u iedereen weer de straat op, met alle positieve gevolgen van dien…


thumb

Groen rustpunt
&

Sociale hotspot

Een duurzame en esthetische
versterking van het sociale
weefsel

Overheden, besturen, organisaties en bedrijven staan voor de uitdaging om hun buitenruimte zó in te kleden dat ze duurzaam, circulair en activerend wordt. De GCS vormt hierbij een uiterst welkome oplossing.

Met deze groene eilanden, die bovendien flexibel 

geplaatst worden, zorgt u voor een fundamentele vergroening en opwaardering van de omgeving. In een mum van tijd tovert u een straat, plein of parking om tot een stimulerende ontmoetingsplek. Het groene karakter heeft de uitwerking van een park of bos: 

mensen worden gestimuleerd om te interageren, om gezonde actie te ondernemen of gewoon om te onthechten. U benut ook vlotjes die ruimtes die al jaren doelloos staan te verkommeren en transformeert ze in verfrissende, drukbezochte hotspots.

green city spot

Veelzijdig

Wat maakt de GCS nu zo aantrekkelijk?


1. 

Om te beginnen is dit concept uiterst makkelijk te integreren in een omgeving, zonder de belasting en nadelen van ingrijpende infrastructuurwerken. Wilt u een andere locatie verfraaien? Dan verplaatst u de GCS zonder enige moeite naar een volgende plek.


2.

U haalt het maximum uit een minimum aan ruimte.


3.

 Naargelang het opzet en de eigenheid van de beschikbare ruimte, wordt een GCS naar wens uitgebreid en aangepast in hoogte, zodat alle troeven optimaal tot hun recht komen.


4.

 De invulling kiest u zelf, zodat de GCS voldoet aan alle specifieke eisen. Rustgevende flora, verhelderende informatieborden… De GCS biedt het publiek exact wat u hen bieden wilt.

thumb

3 / 6 / 9M

Verstelbare poten

De GCS integreert zich helemaal in zijn omgeving. Daarom zijn de poten verstelbaar in hoogte, zodat niveauverschillen moeiteloos worden weggewerkt. Hiermee draagt u bij tot veiligheid, maar ook tot inclusiviteit. Ook rolstoelgebruikers en fietsers bereiken veilig deze groene havens. De kogelgewrichten aan de poten nivelleren zelfs hellingen, waardoor de overgang van straat naar stoep onmerkbaar verloopt. De poten worden op zes plaatsen; één op iedere hoek en twee in het midden, bevestigd en zijn langs boven verstelbaar.

Een veilige, stabiele en verstelbare bodem

Een antislip-laag zorgt ervoor dat niemand op deze bodems uitglijdt. Deze uitmuntende oppervlaktestroefheid wordt nog versterkt door de volledige of gedeeltelijke opvulling, waardoor ook klemgevaar voor hakken of vingers vakkundig wordt vermeden. Om de impact op de ondergrond zo klein mogelijk te houden is deze bodem waterdoorlatend, zodat de waterafvoer gereguleerd kan verlopen. Het materiaal is industrieel reinigbaar, zodat het steeds zijn uitstraling en kleur, die u kiest uit een zeer breed gamma, behoud

thumb


Waterdoorlatend

De GCS bloembak

functionele en 
verfrissende opsmukking

De bloembakken voor onze Green City Spots zijn veel meer dan een kleurrijke verfraaiing van deze groene hotspots. Hun vernuftig systeem integreert alles wat de door jou gekozen flora nodig heeft om wellustig te bloeien.


Een ingenieus mini-ecosysteem


Wolters Mabeg creëert totaaloplossingen. Daarom is iedere bloembak voorzien van een stalen klapdeksel waarmee de bloemen optimaal worden beschermd. Via een waterpijp verzorg je alle plantjes met een uitgebalanceerde hydratatie die perfect verdeeld en afgevoerd wordt door een hoogwaardig drainagedoek.

Een perfoplaat regelt de optimale doorsijpeling naar het waterreservoir. Een capillaire buis stuwt het overtollige water opnieuw naar de oppervlakte voor een circulaire werking. Het verluchtingssysteem voorziet de gewassen van zuurstof, zodat de GCS zijn rol als deugddoende verademing blijft waarmaken. Dit alles wordt gehuld in slimme isolatie, zodat deze bloembakken geschikt zijn voor iedere omgeving en iedere temperatuur.

thumb
gcs

GREEN CITY SPOT - DEINZE

Bekijk het project hier

Green City Spot Zonhoven

Eén luttele parkeerplaats biedt al perspectieven.

Vragen over
dit product?

GREEN CITY SPOT

Graag een afspraak?

thumb

Dirk Vervecken
Account Manager Dirkvervecken@wolters-mabeg.eu


envelope
Contact
x
x
x

Log In Sign Up

x
x

Sitemap