Materiaal

Staal, RVS, Tropisch hardhout (FSC® gecertificeerd), Bamboo,...


Om resistentie te garanderen tegen de invloed van regen en wind, worden voor ons straatmeubilair

alleen materialen gedoogd die optimaal hun mannetje staan. 


thumb

STAAL

Brute kracht, gehuld in een elegante lak- of poederjas

Gewoon staal is uiterst geschikt om de tand des tijds te doorstaan, ook in de buitenomgeving. Voorwaarde is wel dat dit materiaal wordt voorzien van een beschermende laag. 

thumb

RVS

Roestvrij staal, a.k.a. roestvast staal of INOX

Hier gaat het om een legering van hoofdzakelijk ijzer, chroom, nikkel en koolstof. In de juiste verhoudingen wordt roestvrij staal of RVS bekomen, waarbij roest effectief vermeden wordt.

Wetenschappers verkiezen de benaming: ‘roestvast staal’, omdat gewoon staal dat nog niet geroest is ook ‘roestvrij’ is en roestvrij staal in bepaalde omstandigheden en samenstellingen ook kan roesten: bijvoorbeeld door chemische processen of de nabijheid van gewoon staal dat wel roest.


RVS wordt op diverse manieren behandeld:

thumb

TROPISCH HARDHOUT

FSC® gecertificeerde producten

Hout is een schitterende, natuurlijke, hernieuwbare grondstof met tal van troeven in vergelijking met andere materialen.  Belangrijke voorwaarde is uiteraard dat u kiest voor hout afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. Bekijk daarom zeker eens de productpagina's of catalogus voor onze FSC® gecertificeerd producten.

FSC certificaat

Duurzaamheidsklasse 1

Wanneer er wordt gesproken over "de duurzaamheidsklasse van hout", dan vertelt dat ons iets over de levensverwachting van hout en die verwachting wordt opgedeeld in 5 klassen. Daarbij is de eerste klasse zeer duurzaam (25 jaar en hoger) en bevat klasse 5 houtsoorten die helemaal niet lang zullen meegaan (5 jaar of minder). De duurzaamheidsklasse wordt gemeten door de veschillende houtsoorten onbehandeld in contact te brengen met een bepaalde grondsubstantie. De klassificatie gebeurd op basis van hoe lang het duurt alvorens het hout wordt aangetast.

Bij Wolters Mabeg kiezen we voor duurzaamheid en kwaliteit. We werken dus alleen met hout duurzaamheidsklasse 1

Meer info
thumb

BAMBOO

Onder extreme hitte

De Bamboo collectie is vervaardigd uit ‘strandwoven’ bamboe; dit onder extreme hitte geperst bamboehout levert deze meubels stuk voor stuk duurzaamheidklasse 1 op. Een onverwoestbare garantie voor superieure kwaliteit en langdurig buitengenot. Deze pareltjes trotseren achteloos de elementen én de tand des tijds.


Onderhoud

De bankplanken kunnen voorzien worden van een speciale coating R-8XV. Dit heeft als voordeel dat de bamboo planken er na jaren nog steeds uitzien als nieuw. De alg- en vuilaanhechting is vele malen minder. Vanwege de vochtregulerende werking kan deze coating ook nooit gaan bladderen.


Strandwoven bamboo-planken met deze coating zijn niet alleen ‘sloopvast’, ze zijn bovendien makkelijk schoon te maken. Vuil en graffiti kunnen gemakkelijker worden verwijderd.

Straatmeubilair van strandwoven bamboo vraagt minder onderhoud waardoor de onderhoudskosten veel lager uitvallen.

materiaal

Beschikbare RAL kleuren
voor Staal of RVS

envelope
Contact
x
x
x

Log In Sign Up

x
x

Sitemap