thumb

Genk Molenvijver

Een uitgebreide productcatalogus is leuk en aardig. Je kan ook maatwerk fabriceren zoveel je wil.

Maar uiteindelijk zit de grote meerwaarde toch pas in het naadloos integreren van ons werk binnen

een groter plaatje . Dat blijft steeds ons ultieme doel. Ontdek hoe de samenwerking met

andere creatieve denkers een extra belevingsdimensie creëerde in het prachtige Molenvijverpark in

Genk.

Op vraag van de stad Genk ontwikkelde Wij samen met Linde Hermans en Noortje De la haye, ‘Camp Carré’, een gepaste picknickplek voor het Molenvijverpark, die van het park een ‘belevingsvolle plek in de natuur’ moet maken.


Het Molenvijverpark, een groen rustpunt van 10 ha groot aan de lengteas van de Dorpsvallei, dankt zijn naam aan de vijver langs de oude watermolen, die nu een restaurant is.


Picknickplek

Vormgeefster Linde Hermans toverde één locatie in het park om tot ‘Camp Carré’. Hermans haalde haar inspiratie voor het ontwerp uit de geruite deken, een ‘must have voor een geslaagde picknick’. “De carré deken wordt uitvergroot en in verschillende patronen en hoogtes gebruikt in de omgeving,” aldus Hermans. “Camp Carré is de perfecte plek om met grote groepen en families te tafelen en zo verschillende generaties tegemoet te komen. Aan de grootste tafel kunnen 20 personen plaats nemen (ook plaats voor een rolstoel), rondom op zithoogte kunnen de jongeren een plekje inpalmen, de sportiefste benen zoeken een plekje op het dambordpatroon en spreiden daar hun deken.”


Het project was genomineerd voor de Henry Van de Velde Awards voor design in de categorie Life Quality.

genk molenvijver
crucial

Linde Hermans


Linde Hermans runt een ontwerpstudio in Houthalen. Ze werkt aan uiteenlopende opdrachten voor zowel bedrijven als organisaties: van juwelen, servies en handtassen, over meubels en installaties in de openbare ruimte tot de scenografie voor een expositie. In 2008 ontving ze de Henry van de Velde Award voor Jong Talent. In haar werk maakt Linde regelmatig gebruik van herkenbare symbolen en verhalen en werkt ze vooral met een uitgepuurde vormentaal die tijdloosheid en kwaliteit uitstraalt.

envelope
Contact
x
x
x

Log In Sign Up

x
x

Sitemap