deurne park groot schijn

Linea zitbanken zetten comfortabele krijtlijnen in Park Groot Schijn

In de schaduw van het Rivierenhof in Deurne ontvouwt zich een kleurrijk lappendeken waarin natuur, sport en ontspanning wisselend de aandacht claimen. Deze groene en prikkelende achtertuin van ‘t Stad was toe aan een opwaardering, een functionele facelift, zeg maar. Wolters Mabeg leverde de Linea zitbanken van waarop dit park zich in alle rust laat bewonderen en beleven.

Veelzijdigheid respecteren

Een ontwerpteam van BUUR, HOSPER, BULK en ARA zette zich aan de tekentafel om de krijtlijnen uit te zetten voor een concept dat de veelzijdige invulling van Park Groot Schijn respecteert. Bezoekers vinden er verkwikkende beweging, verdiende ontspanning en vooral: natuurschoon. Allemaal welkome en waardevolle energiebronnen aan de rand van een grootstad als Antwerpen. Het opzet: Een esthetische continuïteit moet de ruimtes verbinden. Tegelijk moet de eigenheid van iedere plek bewaakt worden. Tenslotte dient het groene karakter van het park overal te worden benadrukt.

Zitbank Linea Wolters Mabeg beton

Groene leidraad tussen de ‘kamers’

De verschillende ruimtes worden opgevat als ‘kamers’ waarin sportactiviteiten, jeugdverenigingen, volkstuinen… zelfs hondenscholen en een woonwagenpark worden ingericht. Tussen die kamers zal een overzichtelijke lijnstructuur de bezoekers wegwijs maken. De nadruk ligt op sobere vormgeving die de natuur en de activiteiten alle ruimte laat. Het concept zet sterk in op duurzaamheid: regenwater hergebruiken, passieve gebouwen, zonne-energie, bomen en planten… Dit park oogt niet alleen groen: ecologie zit hier in het hart.


Project zitbanken linea deurne

Linea zitbanken: ingetogen luxe, mooi tussen de lijnen

De keuze voor onze Linea zitbanken in Park Groot Schijn is de logica zelve. Deze banken met verschillende afmetingen schikken zich naar de behoefte van de ruimte waarin ze worden geplaatst. Ze zijn bestand tegen vrijwel alle mogelijk externe beproevingen die de elementen én mensen hen opwerpen. De warme materialen en lijnen integreren zich naadloos in dit concept. Niet alleen het comfort en de ingetogen esthetiek passen hier perfect. Ook de Wolters Mabeg filosofie, waarin duurzame en optimaal ingerichte buitenruimtes centraal staan, past dit verhaal als gegoten.

Projectfoto Deurne Wolters Mabeg straatmeubilair linea
Projectfoto park groot schijn Deurne wolters mabeg straatmeubilair
envelope
Contact
x
x
x

Log In Sign Up

x
x

Sitemap