maasmechelen

Maasmechelen

Vrijthof


De evolutie van Eisden-Dorp is behoorlijk spectaculair te noemen. De steenkoolmijnen stuwden het aantal inwoners van 700 naar meer dan 7000. Met deze uitbreiding steeg ook de nood aan (adem)ruimte in het centrum. Het spreekt voor zich dat de infrastructuur dus niet kon achterblijven. Het dorpsplein was al een tijdje toe aan een grondige opwaardering. Het in oppervlakte verviervoudigde plein werd door architect Frank Jaspers, al 20 jaar inwoner, getransformeerd tot een ontmoetingsplek waar bedrijvigheid én ontspanning elkaar versterken. De samensmelting van verschillende generaties, een tintelende waaier aan activiteiten, een gastvrije cultuur… Dit alles vroeg om straatmeubilair dat veelzijdig is en een ongedwongen, gemoedelijke sfeer creëert. 


De keuze voor de elegante Ensemble picknicksets van Wolters Mabeg is dus hoegenaamd niet toevallig. Deze ongecompliceerde zittafels vormen hier het perfecte decor voor samenzijn, samenleven en samen ondernemen. Op 16 februari 2019 werd deze geslaagde evenwichtsoefening volledig afgerond met de officiële heropening van het Vrijthof.

maasmechelen
maasmechelen
maasmechelen

Gezelligheid kent vele gezichten. Onze ensemble serie vindt het concept opnieuw uit en doet dit met lef en bravoure. De platgetreden paden van de symmetrie worden dapper verlaten. Ontwerper Roel Vandebeek creëerde met de Ensemble serie een geheel nieuwe, verfrissende wereld. Met verrassende geometrische vormen blaast de serie een nieuwe dynamiek in het samenzijn van mensen. 

Resultaat: betrouwbare banken als doeltreffende ondersteuning voor tintelende interacties. De flexibele mix van standaard elementen en maatwerk maakt meteen indruk. Geen probleem wanneer u hier even moet bij gaan zitten. De Ensemble banken laten hun lichtvoetige onderstellen makkelijk en muurvast aan de bodem bevestigen.

team

Roel Vandebeek

In 1994 studeerde Roel Vandebeek af aan het SHIVKV in Genk, afdeling productdesign. Roel is een allround ontwerper die actief is op verschillende terreinen binnen de vormgeving. Hij richtte zijn eigen bureau op eind ’96 en werkt sindsdien voor diverse nationale en internationale bedrijven in zeer uiteenlopende sectoren. Zijn ontwerpen vertrekken steeds vanuit de identiteit. Het zijn originele, verrassende producten, objecten en installaties met een vleugje humor.


www.itsaroel.com

envelope
Contact
x
x
x

Log In Sign Up

x
x

Sitemap